Påskägg med vit chokladmousse
Skrivet: · Vardag
Till 10st ägg behöver du:
10st kinderägg
1,25 dl grädde
125g vit choklad
1,25 dl naturell kvarg 10%
Lemon curd, aprikoskräm eller något annat valfritt till "äggulor"
Såhär gör du:
- skär av toppen på kinderäggen så du får ut leksaken. Försök bryta kanterna något för att efterlikna ett öppnat ägg.
- vispa grädden lätt men så pass att den blir "fast", men får ej bli för hårt vispad.
- smällt den vita chokladen över ett vattenbad. Låt svalna till fingervarmt.
- blanda grädden och kvargen med chokladen. Rör ner så det blandar sig, undvik att vispa eller röra för mycket.
- spritsa eller skeda i blandningen i kinderäggen. Låt stå i kylskåp minst 30min.
- före servering tillsätter du det du valt att ha som "äggula".
- serveras förslagsvis i en äggkartong.
KLART!


